Kalmann (AD/UN) vertrokken (2024)

Dolf Rogmans — dinsdag 19 mei 2009, 16:10 | 27 reacties, praat mee

Hoofdredacteur Arjeh Kalmann (59) van AD/UN heeft dinsdag zijn functie neergelegd. De mededeling kwam op de dag dat de grootschalige reorganisatie van het AD werd aangekondigd. Of zijn vertrek hiermee of met de zaak ‘Wolfsen’ te maken heeft, wil Kalmann niet zeggen. ‘Ik wil hier eerst met mijn redactie over praten.’ Tegenover de website Alles over Utrecht zegt hij: 'Vanaf dat ik hier werk ben ik alleen maar met reorganiseren bezig geweest. Dit is wat mij betreft een reorganisatie teveel en dat voel ik al een tijdje zo.' Laatste wijziging: 22 mei 2009, 11:04

Plaatsvervangend hoofdredacteur bij het AD, Dick van der Meer: ‘Ik heb net gehoord dat hij vertrekt. Ik ben zojuist naar Houten gegaan om zijn taken per direct waar te nemen.’

De hoofdredactie van het AD wordt volgens de reorganisatieplannen gedecimeerd van zes naar twee plaatsen. De functie van regionaal hoofdredacteur kom te vervallen.

Dit wil niet zeggen - behalve in het geval van Kalmann - dat de huidige hoofdredacteuren ook uit dienst treden.

Praat mee

27 reacties

Kalmann (AD/UN) vertrokken (1)

Ted, 19 mei 2009, 16:29

Dan kan HP Andriessen zonder enig bezwaar weer terugkomen in Utrecht.

Kalmann (AD/UN) vertrokken (2)

Journalist, 19 mei 2009, 19:10

Ik ben de lollige opmerkingen over dit onderwerp nu wel een beetje zat! Er gaan harde klappen vallen bij het AD. Dat zou niet mogen en moeten kunnen!

Kalmann (AD/UN) vertrokken (3)

Jan, 19 mei 2009, 19:15

Opgeruimd staat netjes. Kalmann hoopt waarschijnlijk dat hij zo de aandacht afleidt cq een doofpot creeert? Zullen we zien.

Kalmann (AD/UN) vertrokken (4)

Theo Dersjant, 19 mei 2009, 19:47

Volgens Alles Over Utrecht heeft Kalmann (59) een vervroegde VUT-regeling afgesproken. Lekker is dat. Eenderde van je eigen mensen vliegt op straat en het is niet duidelijk hoe die mensen er vanaf komen. Maar de hoofdredacteur heeft z’n eigen zaakjes maar alvast geregeld. Mogen wij dit graaien noemen? Je - ondergeschikte - collega’s in de steek laten? Voor die 185 mensen is het immers ook een reorganisatie te veel! Schande dat ie ‘t pakt en schande dat-ie het krijgt!

Kalmann (AD/UN) vertrokken (5)

Bram, 19 mei 2009, 20:04

Als ik die leeftijd had, zou ik ook lekker stoppen met werken. Wel jammer. Het regionieuws was al niet meer dat het was. Ik hoop dat ze op sport bezuinigen, dat gooi ik altijd direct weg.

Kalmann (AD/UN) vertrokken (6)

Sam Schoenen, 19 mei 2009, 20:35

En wat denk je dar hierover op de site van AD of AD-Utrecht staat? HELEMAAL NIKS!!~
En alle reacties op het ontslagenbericht op de website van het AD: geen enkele reactie is gepubliceerd.
Wat een journalisten bij het AD…

Kalmann (AD/UN) vertrokken (7)

Kees van der Graaf, 19 mei 2009, 21:21

Triest wat er nu gebeurt bij het AD. IK verwijt hoofddirectie en zeker de hoofdredactie heel veel. Als een fusiekrant binnen 1 jaar zoveel abonnees verliest, gooi dan het roer om, maar blijf niet doorsukkelen. Bonjer en Kalmann hadden geen enkele feeling met de lezer. De hoofdredacteur moest je niet via internet van het AD iets verwijten, dan kam het absoluut niet in de krant. Kalmann heeft zijn zaakjes al geregeld, ten koste van, juist het personeel van AD/Utrechts Nieuwsblad en AD/Amersfoortse Courant. Wat Bonjer en Kalmann hebben gedaan in de affaire Burgemeester Wolfsen stikt heel erg. Beide moeten weg. Ik vind het heel erg triest voor het personeel, die zich telkenmale rot heeft gewerkt, om ondanks Bonjer en Kalmann geprobeert heeft een goede krant te makeen. Ook de toenmalige directies van PCM en Wegener zijn schuld dat het zoveel is gekomen. Personeel heel veel sterkte.

Kalmann (AD/UN) vertrokken (8)

Tanja T., 19 mei 2009, 22:27

Wat een ellende weer voor al die AD/UN ‘ers voor wie weer een periode van onzekerheid aanbreekt. Het opstappen van A. Kalmann is wel goed nieuws. Die man heeft zoveel stuk gemaakt, zoveel mensen onmenselijk behandeld. Hij had nooit op die positie mogen komen en er al helemaal nooit zo lang mogen blijven.

Kalmann (AD/UN) vertrokken (9)

Jan met de Pet, 19 mei 2009, 22:46

Wat een gedoe met die krantjes. Al dat geld dat verprutst wordt aan een topzware hoofdredactie. Saneren die handel. Ga toch kranten verkopen en leuke artikelen schrijven. Luister naar het volk.

Kalmann (AD/UN) vertrokken (10)

Eduard Bekker, 20 mei 2009, 00:34

Tja. Ik heb van 1986 tot 1989 met Arjeh Kalmann gewerkt op de redactie van de Amersfoortse Courant/Veluws dagblad. Hij komt voor in dit artikel in mijn portfolio:
http://www.layout.nl/portfolio/ac
Hij kon behoorlijk hard uit de hoek komen, maar onvergeeflijke conflicten heb ik niet met hem gehad. Ik denk dat hij als gewoon verslaggever (hij heeft teksten bijgeleverd bij prachtige streekfoto’s van Brand Overeem) prima op zijn plaats was geweest.
Ik vind het buitengewoon triest wat er is gebeurd met alle regionale kranten die door het AD zijn opgeslokt.
Deze ontwikkeling was te voorspellen:
http://www.layout.nl/krant
Ik hoop dat - ondanks de crisis - de nieuwe initiatieven voor nieuwe plaatselijke kranten door blijven zetten.

Kalmann (AD/UN) vertrokken (11)

Snap je het wel?, 20 mei 2009, 00:55

@Eduard
Snap je het eigenlijk wel? Het AD pleegde met de inlijving van die regionale troep en dito journalisten pure zelfmoord. UN, HC en RD waren zwaar verliesgevende, doodsaaie titels, laten we dat nou niet vergeten.

Kalmann (AD/UN) vertrokken (12)

Ton Timmer, 20 mei 2009, 00:57

Ik wil ook wel opstappen bij het AD. Maar voor mij is er op mijn leeftijd,59, geen behoorlijke regeling bekend.
Vanaf het begin was het AD tot mislukken genoemd.
PGM vertrouwde Wegener niet en anders om ook niet. Op een gegeven moment konden niet eens meer door een deur.
Bij de fusie werden mensen vanuit beide kampen gedumpt bij het AD, die de partners kwijt wilden en mochten met eegouden regeling vertrekken.
Gedwongen winkelnering bij beide moeders, etc. etc.

Kalmann (AD/UN) vertrokken (13)

jos goos, 20 mei 2009, 01:56

In de hoop dat oud-UN-collega Arjeh Kalmann dit leest of dat iemand hem erop attendeert: hij verdient al die moddergooierij hier niet.De schelders en muckkickers kennen hem niet.
Ik spreek uit jarenlange vaak gespannen ervaring met hem, en heb hem vaak genoeg uitgescholden. Want een held is hij niet. En dan gingen we weer voort.
Wie nu zo op hem kankeren, hebben/hadden zelf niet het karakter om hem tijdig aan te pakken.
Kalmann heb ik ervaren als een fatsoenlijk zij het niet briljant journalist, en een wat onbeholpen leider.
Wortel des kwaads: hij liet zich medio jaren ‘90 meeslepen en verpesten door de echte triefelaar Gert Selles, toen de kwade genius-hoofdredacteur bij het UN.
Merk op: het hele gefuseer met AD met de vroegere regionale dagbladen kwam uit de kokers van Houwert(Wegener) en zijn vriendje Selles. Zie wat deze visionaire ordinaire geesten hebben nagelaten.
Ik wens Arjeh (ook al aan hem gemaild)eerst rust en dan een mooie tijd toe. Ik hoop wel, dat hij zich nog even keihard maakt voor de af te vloeien collega’s - nu hij toch niets meer te verliezen heeft dus veel trammelant kan maken. Arjeh jongen, zet ‘m op, verdwijn niet roem- en geruisloos. Neem een voorbeeld aan mij, jawel.

Kalmann (AD/UN) vertrokken (14)

Micha Kat, 20 mei 2009, 02:02

Weet iemand of Jan Bonjer jr. nog in dienst is, het ‘zoontje van’ dat door Paps op een vet betaalde ‘marketing-functie’ is gezet bij AD?

Kalmann (AD/UN) vertrokken (15)

Insider, 20 mei 2009, 06:15

@ Micha Kat
Nee, Micha, Jan junior heeft het bedrijf een aantal weken/maanden geleden verlaten.

Kalmann (AD/UN) vertrokken (16)

Micha Kat, 20 mei 2009, 07:49

@Insider
Dank Insider? Hij heeft toch niets meegekregen hoop ik? Nu Bonjer sr. nog. Deze sloper van de journalistiek stond als beginnend en geengageerd ‘journalist’ al mee te hakken met bijlen op de hindermissen van de Militry te Boekelo (een paarden-event dat sr. schaarde onder ‘dierenmishandeling’)en brak later in in kastelen om daar jachtrofeeen (die geweien aan de muur) naar beneden te halen en te vernietigen. Daar schreef hij dan stukken over in de Nieuwe Revu. Later zou hij ook nertsen hebben bevrijd tegen de bonthandel, die verhalen deden althans de ronde bij NRC toen ik daar werkte, maar daarvan is nooit echt hard bewijs geproduceerd. Tegenwoordig worden dergelijke handelingen geschaard onder zware criminaliteit en vallen onder een prioriteitsstelling van het OM.

Kalmann (AD/UN) vertrokken (17)

C.P. van der Graaf, 20 mei 2009, 08:51

Over Kalmann gesproken, een keer aan dit figuur gevraagd, of hij er als hoofdredacteur achterstond om een hard huilende voetbalvrouw pagina groot op de voorpagina te plaatsen, of dit verkoop stimuleerd, kreeg ik geen antwoord op na het 3x gevraagd te hebben. Als je zo’n goede journalist en hoofdredacteur bent, geef je zeker antwoord. En als goede hoofdredacteur had je de affaire Wolfsen zeker in de krant geplaatst. Maar meneer Kalman gaf in zijn mailtjes aan Wolfsen aan met beste Aleid, Wolfsen bedantwoorde deze met beste Arjeh, over zuivere journalistiek. Door het niet te plaatsen heeft U, meneer Kalman de stad Utrecht, de gemeenteraad en het AD een zeer slechte dienst bewezen. Dat u nu van een futregeling gebruik maakt is triest, vele journalisten worden zonder een regeling op straat gezet. Zonder U, meneer Kalmann, is de krant beter af.

Kalmann (AD/UN) vertrokken (18)

andere insider, 20 mei 2009, 09:45

Kalmann presteerde het zelfs enige jaren geleden om een journalist bij een reorganisatie heftig onder druk te zetten om een functie te accepteren, terwijl deze persoon druk was met de begrafenis van zijn twee dagen eerder compleet onverwacht overleden vader. dat gesprek kon niet een paar dagen wachten want Kahlmann moest die dag een ‘bezettingsplan’ inleveren bij Bonjer. over onmenselijk gesproken. de betrokken journalist heeft op de ochtend van de begrafenis laten weten niet langer bij of met Kahlmann te willen en kunnen werken en kreeg het door hem gevraagde ontslag.

Kalmann (AD/UN) vertrokken (19)

kenner, 20 mei 2009, 09:46

Ja hoor junior werkt hier gewoon nog, loopt hier net voorbij zelfs

Kalmann (AD/UN) vertrokken (20)

Micha Kat, 20 mei 2009, 10:04

Effe serieus: kan er duidelijkheid komen over Jan Bonjer jr? Of moeten we daarvoor een WOB-procedure opstarten tegen staatskrant het AD?

Kalmann (AD/UN) vertrokken (21)

Govert, 20 mei 2009, 10:23

Micha, bel het AD en vraag naar Jan Bonjer. Dan zal de telefoniste vragen: wilt u Jan Bonjer senior of junior? Sommige vragen zijn zo simpel op te lossen

Kalmann (AD/UN) vertrokken (22)

chantal, 20 mei 2009, 11:05

tsjonge jonge, wat een gescheld en gespeculeer… is dit journalistiek Nederland? Ik vind een aantal van de meningen die hier geventileerd worden niet alleen onder de gordel en makkelijk, maar ook op niets gebaseerd en pure moddergooierij. Natuurlijk is dat deels het lot van publieke personen, maar ik vind dat iemand die zich jarenlang keihard heeft ingezet om een goede krant te maken ondanks reorganisatie op reorganisatie (alsof iemand het leuk vindt om mensen te moeten ontslaan!) en dan zijn baan verliest, respect verdient. Ik schaam me gewoon voor wat sommige mensen hier durven te speculeren.

Kalmann (AD/UN) vertrokken (23)

Marnix Kreyns, 20 mei 2009, 11:39

Ik vind het van weinig fatsoen getuigen om anoniem beweringen over iemand te doen. “Snap je het wel?”, “Jan met de pet”, “Insider”, “Een andere insider”, “Kenner”, diverse mensen die alleen hun voornaam noemen. Zeg wat je wil, maar zeg ook wie je bent.

Kalmann (AD/UN) vertrokken (24)

kenner, 20 mei 2009, 11:55

Serieus: Junior werkt hier zeker nog. Zit gewoon op zijn kamer op de vijfde etage

Kalmann (AD/UN) vertrokken (25)

Zo zit het, 20 mei 2009, 12:30

Beste relatie,

Na enkele jaren met veel plezier aan AD Sportwereld te hebben gewerkt, is vandaag mijn laatste werkdag bij AD Nieuwsmedia. Op 1 juni begin ik bij de Eredivisie CV als Marketing & Salesmanager Eredivisie Live. Een geweldige uitdaging waar ik ontzettend veel zin in heb. Ik wil een ieder bedanken voor de plezierige samenwerking in de afgelopen jaren.

Kalmann (AD/UN) vertrokken (26)

M.M.A.Kalmann, 26 mei 2009, 18:35

Arjeh Kalmann is de meest etische en Professionele Journalist en zeldzaam mens, Ik als z’n oudste broer ken Arjeh bijna 60 jaar.
Ik kan oordelen over Arjeh als niemand anders.
Alle negatieve reacties zijn absoluut BULLsh*t.

Kalmann (AD/UN) vertrokken (27)

Tanja, 28 mei 2009, 21:38

Een prima broer kan ook best een vreselijke hoofdredacteur zijn. En andersom.

Kalmann (AD/UN) vertrokken (2024)
Top Articles
What you can put Tajin on for the ultimate sweet and savory flavors!
Spicy Guacamole — The Forkling
Rosy Boa Snake — Turtle Bay
Chs.mywork
Chris Provost Daughter Addie
Ret Paladin Phase 2 Bis Wotlk
Free Atm For Emerald Card Near Me
Kansas Craigslist Free Stuff
Fnv Turbo
Music Archives | Hotel Grand Bach - Hotel GrandBach
Over70Dating Login
Tamilblasters 2023
12 Best Craigslist Apps for Android and iOS (2024)
Saw X | Rotten Tomatoes
Gfs Rivergate
Turning the System On or Off
Vistatech Quadcopter Drone With Camera Reviews
Mahpeople Com Login
Lola Bunny R34 Gif
Understanding Genetics
Winco Employee Handbook 2022
Www.paystubportal.com/7-11 Login
Aliciabibs
Xpanas Indo
Bend Missed Connections
2021 Tesla Model 3 Standard Range Pl electric for sale - Portland, OR - craigslist
Our 10 Best Selfcleaningcatlitterbox in the US - September 2024
Greyson Alexander Thorn
Downloahub
Nurofen 400mg Tabletten (24 stuks) | De Online Drogist
Duke Energy Anderson Operations Center
Matlab Kruskal Wallis
Tamil Play.com
Skip The Games Ventura
2024 Ford Bronco Sport for sale - McDonough, GA - craigslist
D3 Boards
20 Best Things to Do in Thousand Oaks, CA - Travel Lens
Kelley Blue Book Recalls
Craigslist Florida Trucks
Ucsc Sip 2023 College Confidential
Yale College Confidential 2027
Autozone Battery Hold Down
Squalicum Family Medicine
9:00 A.m. Cdt
Paperlessemployee/Dollartree
Samsung 9C8
Boyfriends Extra Chapter 6
Online TikTok Voice Generator | Accurate & Realistic
Joe Bartosik Ms
Congressional hopeful Aisha Mills sees district as an economical model
Lagrone Funeral Chapel & Crematory Obituaries
Latest Posts
Article information

Author: Saturnina Altenwerth DVM

Last Updated:

Views: 5861

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Saturnina Altenwerth DVM

Birthday: 1992-08-21

Address: Apt. 237 662 Haag Mills, East Verenaport, MO 57071-5493

Phone: +331850833384

Job: District Real-Estate Architect

Hobby: Skateboarding, Taxidermy, Air sports, Painting, Knife making, Letterboxing, Inline skating

Introduction: My name is Saturnina Altenwerth DVM, I am a witty, perfect, combative, beautiful, determined, fancy, determined person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.